Від “тітушки” через Майдан назад до бандита. Як складалася біографія Вадима Тітушка

 

Правоохоронці оголосили у розшук Вадима Тітушка, чиє ім’я після подій 2013-2014 років символізує найманих хуліганів для участі в політичних акціях.
Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

“Тітушко, людина, прізвище якої стало вже власною назвою та символізує провокаторів-запроданців, сьогодні оголошений у розшук за скоєння тяжких злочинів на території Київщини. Так, Вадим Тітушко, 1993 р.н., обґрунтовано підозрюється у здійсненні розбійних нападів у складі організованої групи з метою пограбування”, – написав начальник кримінальної поліції.

“Дивна людина, яку час та сумнівна слава нічому не навчили”, – додав Аброськін.

“Тітушками” в Україні називають маргіналізованих найманців (зокрема, вихідців зі спортивного або кримінального середовища), які використовуються для провокацій, силових акцій, залякування зриву політичних, публічних заходів, тощо.

Цей термін виник у травні 2013 року, після інциденту на акції “Вставай, Україно”, в якому фігурував спортсмен із Білої Церкви – майстер рукопашного бою Вадим Тітушко. Тоді він побив журналістів Ольгу Сніцарчук і Влада Соделя.

Відео:

Вони пішли з нападником на мирову угоду, й Тітушко отримав за рішенням суду три роки умовно.

Свою участь у групі оплачених бійців для протидії опозиціонерам на акції Вадим пояснював тим, що “у спортсменів немає грошей, а тренуватися треба”.

Широкого вжитку термін “тітушки” набув у час Революції гідності, коли використання провокаторів тодішньою владою набуло масового характеру.

Сам Вадим Тітушко розповідав, що в період Майдану допомагав революціонерам – рубав дрова, стояв на блокпосту на трасі. Він заявляв, що засуджує дії “Беркута” в Києві та шкодував і вибачався за свої дії на акції 2013 року.

Згодом, у 2015 році, Тітушко розповідав в інтерв’ю, що допомагає президенту білоцерківської федерації рукопашного бою тренувати дітей, брав участь в організації турніру з фрі-файту і рукопашного бою.

Молодик навчався в Білоцерківському національному аграрному університеті, планувався отримувати другу вищу освіту, вчитися далі в Києві чи Харкові на юриста або в університеті фізкультури і спорту, відкривати свій бізнес.

За словами Тітушка, до ЗСУ його тоді не мобілізували через незняту судимість (умовний строк).

У 2016 році було відомо, що Вадим надалі займається спортом та працює керівником відділу фізичної охорони в одному з охоронних агентств Києва.

Читайте також:
Суд почне розгляд справи “тітушковода” Крисіна спочатку через відвід судді

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна