Через загрози з Росії у США відновили Другий атлантичний флот

 

Військово-морський флот США в п’ятницю, 24 серпня, офіційно відновив військово-морське командування епохи холодної війни в Атлантиці.
Таке рішення прийнято через сплеск активності російських підводних човнів в Атлантичному регіоні, повідомляє Politico.

Другий флот у Норфолку, штат Вірджинія, який був розформований у 2011 році, знову буде забезпечений кораблями, літаками і морськими десантними військами для операцій уздовж східного узбережжя США і в Північній Атлантиці.

“Наш контроль над морем і розширення військової присутності – два життєво важливих елемента нашої національної безпеки, що знаходяться під загрозою з боку відроджуваних іноземних держав, а саме Росії і Китаю”, – заявив під час урочистих заходів з нагоди відкриття флоту один з вищих офіцерів флоту, командувач адмірал Кріс Грейді.

Начальник управління військово-морських операцій адмірал Джон Річардсон, який раніше в цьому році видав наказ про відновлення Другого флоту, підкреслив, що флот не “шукає бою”. Але він зазначив, що реалії вимагають, щоб він підтримував “великомасштабну океанську маневрену війну” в Атлантичному регіоні.

Читайте також:
У США зняли командувача флоту через часті зіткнення кораблів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна