Обвинувачення пропонує створити “Моссад”, щоб доставити Януковича в Україну

 

Прокурор Руслан Кравченко, який представляє сторону обвинувачення у судовому процесі про держзраду колишнього президента-втікача, пропонує створити спецпідрозділ для затримання Віктора Януковича на території Росії.

В інтерв’ю “Громадському” Кравченко заявив, правоохоронні органи повинні зробити все, щоб в разі засудження Януковича рішення суду виконувалося.

“Можливо, створити підрозділ на кшталт Моссаду, приміром. Щоб спецпризначенці проникли на територію РФ і доставили його в Україну”, – сказав прокурор.

Моссад – політична розвідка Ізраїлю, до функцій якої входить виконання особливих операцій у т.ч. за межами країни.

Як повідомляла “Новинарня“, Віктору Януковичу інкримінують три статті Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни); ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки).
У цій справі в Оболонському райсуді Києва почалися дебати сторін, вже виступила сторона обвинувачення. Прокурори просять для екс-президента 15 років ув’язнення.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна