З’явилися вражаючі відео колони танків на проспекті Перемоги й літаків ПС над Києвом

Відео: Наталія Гурковська

 

У мережі з’явилося вражаюче відео руху колони військової техніки центром Києва увечері в понеділок, 20 серпня.

Поява військової техніки на вулицях Києва була пов’язана з черговою репетицією параду до Дня Незалежності. Проспект Перемоги від площі Перемоги і орієнтовно до метро “Шулявська” був повністю перекритий для руху транспорту.

Колона налічувала близько 100 одиниць військової техніки, зокрема кілька десятків танків.

Танки на Хрещатику 20 серпня. Фото: прес-служба Міноборони

У тренуванні особового складу на Хрещатику знову взяв участь міністр оборони України Степан Полторак.

Окрім того, 20 серпня вперше відбулося тренування авіаційної компоненти параду над Києвом. Над головною вулицею столиці відбувся політ літаків і вертольотів авіації Збройних сил України.

22 серпня відбудеться вже останнє, генеральне тренування – в парадних одностроях.

У КМДА попередили, що в центрі Києва 22-24 серпня буде діяти заборона  напаркування через підготовку та відзначення Дня Державного Прапора України та 27-ї річниці Незалежності України. Тимчасово не будуть функціонувати паркування на вул. Хрещатик (від Бессарабської площі до Європейської площі), бульварі Лесі Українки (в обидва напрямки), Володимирському проїзді, вул. Богдана Хмельницького, Набережному шосе, Парковій дорозі.
Міська влада попереджає, що 23-24 серпня передбачені тимчасові зміни транспортного руху у зв’язку зі святковими заходами.

Як інформувала “Новинарня“, 24 серпня головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки, які представляють підрозділи ЗСУ, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України та інших формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України. У параді вперше бере участь жіноча “коробка”.

Під час святкування 27-ї річниці Незалежності України під час урочистостей бригадам, які брали та беруть участь в бойових діях на сході України, будуть надані почесні назви.

Читайте також:
“Богдана”, “Слава…”, жінки, 15 країн-союзників
– це буде найкращий парад Незалежності ever

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна