В Анкарі обстріляли посольство США. ФОТО

У столиці Туреччини Анкарі вранці в понеділок, 20 серпня, невідомі обстріляли споруду охоронців біля посольства США.

Як повідомляє Associated Press, чотири або п’ять пострілів було зроблено з рухомого білого автомобіля по посту безпеки біля воріт амбасади. Посилене скло витримало обстріл.

Поліція шукає авто зі стрільцями.

Members of the media take pictures of the damage to a security booth by a shot fired, outside the U.S. Embassy in Ankara, Turkey, Monday, Aug. 20, 2018. Shots were fired at a security booth outside the embassy in Turkey's capital early Monday, but U.S. officials said no one was hurt. Ties between Ankara and Washington have been strained over the case of an imprisoned American pastor, leading the U.S. to impose sanctions, and increased tariffs that sent the Turkish lira tumbling last week. (AP Photo/Burhan Ozbilici)

Фото: АР

Прес-секретар посольства США Девід Гейнер подякував поліції за “швидку реакцію” і сказав, що постраждалих в інциденті немає.

Місія США цього тижня закрита, оскільки Туреччина святкує мусульманське свято Курбан-байрам, тож у посольстві дипломатів не було.

Як відомо, відносини між Анкарою і Вашингтоном в останні тижні через загострилися арешт у Туреччині американського пастора. Це призвело до того, що США наклали санкції і збільшили торговельні тарифи, які обвалили турецьку ліру.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна