Уся техніка параду Незалежності на Хрещатику і ДТП з “Буком”. ВІДЕО

оновлено

У центрі Києва ввечері в суботу, 18 серпня, відбулося перше вечірнє тренування військових для участі в параді з нагоди Дня незалежності України.
Репетиція проходила за участю міністра оборони Степана Полторака і всіх 24 парадних військових розрахунків, передає “Інтерфакс-Україна”.

Зокрема, участь в репетиції взяв окремий розрахунок жінок-військовослужбовців із Військового інституту Київського національного університету ім. Шевченка та Військового інституту телекомунікації та інформатизації ім. Героїв Крут.

Міністр Полторак вітав кожен розрахунок фразою “Слава Україні!” – військові відповідали “Героям слава!”
Цього року вперше було вирішено впровадити таке вітання на параді.

Перед численними глядачами на Хрещатику і Майдані пройшли зокрема новітні розробки українського військово-промислового комплексу: САУ “Богдана”, ракетні комплекси “Вільха”, “Верба” і “Сапсан”.

Раніше повідомлялося, що в параді з нагоди Дня незалежності цього року візьмуть участь 4,5 тисячі військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки.

“Днями ми очікуємо прибуття 18 іноземних делегацій з різних країн світу, які візьмуть участь у параді”, – повідомив Полторак після репетиції 18 серпня, додавши, що військових інших країн буде загалом триста.

Після репетиції зенітна установка “Бук” врізалася в будівлю бізнес-центру “Астарта” за адресою Ярославська, 58, на Подолі.
За словами очевидців, техніка їхала з Хрещатика. Під час невдалого маневру установка пошкодила ріг фасаду на вході до офісної будівлі, від якого відкололися уламки.

Свідком аварії став нардеп Сергій Лещенко, який зняв це на фото й відео:

ОНОВЛЕНО. У прес-службі Міноборони повідомили: “18 серпня, близько 21.30 у Києві, одна із бойових машин, яка рухалася в колоні військової техніки, виконуючи поворот, здійснила зіткнення з будівлею по вул. Ярославській.
Постраждалих внаслідок зіткнення немає, є незначні пошкодження фасаду будівлі.
Наразі проводиться службове розслідування з метою з’ясування обставин події”.

Читайте також:
“Богдана”, “Слава…”, жінки, 15 країн-союзників
– це буде найкращий парад Незалежності ever

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна