Український футболіст ФК “Нижній Новгород” зневажив російський прапор і гімн

 

Український футболіст Віталій Федорів, який виступає за клуб “Нижній Новгород” (ФНЛ – перша ліга Росії) проігнорував російський гімн перед початком матчу в Сочі в суботу, 18 серпня.

Російські спортивні сайти пишуть про те, що українець зневажив державний символ РФ.
Перед початком матчу на стадіоні “Фішт”, під час виконання гімну, всі футболісти повернулися до прапора Росії, проте Віталій Федорів продовжив демонстративно стояти обличчям в інший бік – до трибуни.

“Нижній Новгород” виграв цей матч у ФК “Сочі” – 1:0, Федорів був замінений і другому таймі.

Згодом він пояснив свій вчинок у коментарі прес-службі клубу: “Я людина віруюча і перед грою промовляю слова молитви. Так було й напередодні. Спорт поза політикою. З повагою ставлюся до російського прапору і гімну. Прошу не шукати якоїсь політичної підоснови в цьому моменті”.

30-річний Віталій Федорів – уродженець Львівщини, вихованець київського “Динамо”. Захисник перейшов у “Нижній Новгород” на початку 2018 року.
Після “Динамо”, з 2008 року, Федорів грав за пермський “Амкар”, “Кривбас”, “Спартакс” (Юрмала), “Говерлу” й “Олімпік”.

Читайте також:
Домагой Віда: “Це була помилка. Ще раз вибачаюся перед росіянами”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна