ЛГБТ-марш в Одесі захистила поліція. ФОТО

 

Кілька сотень осіб взяли участь у “Марші рівності”, який відбувся в центрі Одеси вранці в суботу, 18 серпня. Учасники і прибічники ЛГБТ-фестивалю пройшли по Приморському бульвару, від Воронцовського палацу до Думської площі.

Біля пам’ятника Дюку в цей час відбувалася альтернативна акція за “традиційні цінності”.

Обійшлося практично без ексцесів, повідомляє місцеве видання “Думська”.

З міркувань безпеки учасників ЛГБТ-акції Приморський бульвар був оточений поліцією. Біля Воронцовського провулка, Катерининської та Думської площ встановлено огородження. Також було перекрито Потьомкінські сходи, над якими зібралися кілька десятків противників прайду.

Співробітники поліції нікого не пускали на оточену територію, зокрема й пресу.

Зазначається що поліція затримала двох осіб, які намагалися атакувати учасників маршу в районі Катерининської площі.

Одним із тих, хто намагався перешкодити руху колони, був священик (за інформацією “Думської – військовий капелан), який кричав про “содомський гріх” і закликав покаятися. Учасники маршу йому заперечили, що “Бог є любов”.
Поліція відтіснила священика, тоді він приєднався до “традиціоналістів” біля Дюка і продовжив проповідь за допомогою гучномовця.

У нечисленній акції “за традиційні сімейні цінності” біля Дюка брали участь зокрема представники всеукраїнського громадянського руху “Всі разом” (Ігор Плохой), люди у вишиванках та з прапорами “Український національний фронт”, родини з дітьми.

На Думській площі за поліцейським оточенням перебували до 30 супротивників ЛГБТ-фестивалю – міцних молодиків у вбранні з правою символікою, які вигукували образи на адресу опонентів.

По завершенні ходи її учасників організовано вивезли з Думської автобусами.

Читайте також:
Як пройшов “Марш рівності” в Києві. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна