Випробування української крилатої ракети: точний удар на 100 км в море

 

Крилата ракета, розроблена ДККБ “Луч”, успішно пройшла вогневі випробування, вразивши морську ціль на відстані 100 км.
Як передає “Новинарня“, про це в п’ятницю, 17 серпня, повідомила прес-служба ДК “Укроборонпром”.

Пуск нової ракети, яка призначена для знищення наземних та морських цілей, відбувся на півдні Одеської області.

Зазначається, що в ході випробувань були перевірені льотні характеристики та всіх систем ракети, включаючи високоточну систему наведення.

“Секретар РНБО і керівник “Укроборонпрому” доповіли про успішний пуск української крилатої ракети. Триває успішне випробування вітчизняних крилатих ракет, здатних знищувати будь-які морські та наземні цілі й забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів. Продовжуємо зміцнювати обороноздатність наших Збройних Сил”, – заявив з цього приводу президент України Петро Порошенко. 

У державному керівництві створення нової крилатої ракети назвали важливим елементом значного підвищення ефективності берегової оборони, яка отримає зброю, здатну знищувати противника на досі недосяжних відстанях.

“Українські крилаті ракети здатні забезпечити надійну оборону Чорноморського та Азовського узбережжя, вражаючи ворожі плавзасоби на відстані до 300 кілометрів, за потреби, навіть в портах їх базування”, – наголосив секретар Радбезу Олександр Турчинов.

Як відомо, ця крилата ракета розроблена київським ДККБ “Луч” у рамках стратегічної програми “Ракетний щит”. Вона виробляється в кооперації з іншими підприємствами “Укроборонпрому” та іншими представниками оборонно-промислового комплексу.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 січня Україна здійснила успішне випробування першої крилатої ракети “Нептун” вітчизняного виробництва.

Читайте також:
Крилату ракету “Нептун” візьмуть на озброєння за рік,
“Вільха” вже йде до серії, – Турчинов

Росія відпрацювала умовні пуски крилатих ракет по Україні, – ПС ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна