В ДСНС не пустили колишнього голову Бочковського, поновленого судом. ВІДЕО

 

Колишнього голову Держслужби з надзвичайних ситуацій України Сергія Бочковського, якого суд поновив на посаді, не пропустили на роботу.

Як повідомляє “Укрінформ”, інцидент стався вранці в четвер, 16 серпня.

Бочковський і його адвокат Володимиром Єніч прийшли до будівлі ДСНС. Проте поновленому керівнику вдалося пройти лише в хол – далі його не пустили.

Директор департаменту персоналу ДержНС Олександр Доценко пояснив, що для допуску Бочковського має бути відповідне розпорядження Кабміну.

Сам Бочковський назвав такі дії порушенням закону.

“Адвокатське об’єднання “Авер лекс” дасть правову оцінку тому, що ми зараз бачили”, – заявив він на камери.

Його судове переслідування він назвав “діями незаконного злочинного угруповання”.

Як відомо, команда адвокатів “Авер лекс” одночасно захищає екс-президента-втікача Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Як повіломляла “Новинарня“, 26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення уряду про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС.
27 квітня Кабінет Міністрів оскаржив поновлення Бочковського в ДСНС у законному порядку в суді.

Причиною для його звільнення став корупційний скандал трирічної давності.
25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали керівника ДержНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Держслужбовцям зачитали обвинувачення, одягли на них наручники і вивели з зали.

Уряд одразу звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський райсуд Києва 28 березня 2015 року задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн. грн.
Бочковський через кілька днів вийшов із Лук’янівського СІЗО під заставу.

Глава МВС Арсен Аваков 12 вересня 2015 року заявив про передачу до суду матеріалів за двома з трьох епізодів звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій.
Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників.

Дії Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 і 3 ст. 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу.

Суд у цій справі почався у червні 2017 року.

Читайте також:
Почався суд у справі керівників ДСНС, затриманих на Кабміні Яценюка

27 квітня 2018 року, після рішення суду про поновлення, Бочковський прийшов під ДержНС та намагався приступити до роботи, але у будівлю його не пустили.
У ДСНС стверджують, що Бочковському не вистачає відповідного рішення від Кабміну, щоб зайти в будівлю.

Надалі Бочковський виграв суд щодо апеляції уряду про його поновлення на посаді.
Серед іншого, рішенням суду передбачено стягнути на користь Бочковського з ДСНС заробіток за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року до 26 квітня 2018 року в розмірі 546 тис. грн.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна