МЗС РФ обурене вандалізмом на радянському кладовищі в Гданську

 

Про це йдеться в коментарі на сайті відомства.

“Обурені новим огидним актом щодо радянської меморіального спадщини в Польщі. На території кладовища в Гданську, де покоїться прах близько трьох тисяч наших воїнів, цивільних осіб і військовополонених, вандали зламали або пошкодили 23 зірки на братських могилах”, — йдеться в повідомленні.

В МЗС РФ заявили, що гданський інцидент – це чергова ланка в цілій серії хуліганських атак на радянські пам’ятники та кладовища в Польщі.

“Вважаємо подібні витівки наслідком деструктивної лінії офіційної Варшави, яка прагне під гаслом “декомунізації” зачистити територію країни від будь-яких нагадувань про її звільнення Червоною Армією “, – додали у відомстві.

Міністерство закордонних справ РФ наполягає на оперативному розслідуванні події і покарання винних.

Військовий цвинтар у Гданську – некрополь, де поховані радянські військовослужбовці, цивільні і військовополонені, загиблі та померлі від ран при звільненні польських міст Гданськ, Сопот, Гдиня під час Другої світової війни.
На кладовищі поховано 2529 радянських воїнів (відомих – 1191) та 583 цивільних осіб і військовополонених (відомих – 25).

Читайте також:
Державний вандалізм: уламками меморіалу УПА місцева влада
в Польщі вимостила дорогу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна