11 росіян просять Путіна обміняти їх на українських політв’язнів, – Геращенко

 

Одинадцять російських громадян, засуджених в Україні за “важкими” статтями, просять обміняти їх до РФ на українських політв’язнів.
Як передає “Новинарня“, про це 16 серпня повідомила перший заступник голови Верховної Ради, учасниця гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко.

“Вже 11 громадян РФ, засуджених в Україні за важкі злочини проти нашого суверенітету, звернулися до свого президента Путіна з проханням повернути їх назад, в РФ, в обмін на українських політв’язнів”, – написала вона у “Фейсбуці”.

“Хочу наголосити, що ці громадяни засуджені за дуже важкими статтями, в тому числі – тероризм. Тому коли Кремль називає Олега Сенцова «терористом» за сфабрикованою ФСБ справою, нехай краще подбає про реальних терористів, засланих ФСБ і Кремлем воювати в Україну”, – зазначила Геращенко.

За її словами, МЗС, СБУ, уповноважений з прав людини та інші українські структури відпрацьовують кроки для звільнення українців з російського ув’язнення.

“Ми направимо на представників РФ в ТКГ інформацію про заяви злочинців і терористів – громадян РФ, які висловили бажання повернутися в Росію і написали відповідні прохання на свого президента Путіна. Українська сторона, наш президент готовий помилувати російських диверсантів і злодіїв в обмін на звільнення наших політв’язнів”, – заявила Ірина Геращенко.

Водночас вона констатувала, що досі не було відповіді з Москви на ініціативу Києва обміняти 36 утримуваних в Україні росіян.

“Немає відповіді і на ініціативу зустрічі омбудвумен [двох країн] в Мінську 21-22 серпня”, – додала Геращенко.

Читайте також:
Двоє кримчан із Лук’янівського СІЗО просять обміняти їх в Росію. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна