Обвал автомобільного мосту в Генуї: понад 30 загиблих, українців закликають озватися

 

Італійська влада підтвердила загибель 31 людини в результаті обвалу автомобільного мосту в Генуї, що стався вдень 14 серпня.

Про це повідомляє газета Repubblica.

Напередодні повідомлялося про 35 жертв, але пошукові роботи тривають, і четверо осіб поки вважаються зниклими без вісти.

Серед загиблих знайшли тіла трьох дітей віком 8, 12 і 13 років.
Зазначається, що серед загиблих може бути громадянин Чилі.

З-під завалів вдалося витягти 16 постраждалих, 12 із них перебувають у лікарнях у важкому стані.

 

Пожежники, рятувальники та співробітники управління цивільної оборони протягом ночі не припиняли пошукової операції. Вони встановили три точки розколу і рухаються вздовж осі падіння мосту.

Щонайменше 400 мешканців прилеглих будівель залишили свої будинки і провели ніч у друзів або родичів та у громадському центрі, організованому місцевою владою. Територія навколо місця обвалу закрита, постачання газу та електроенергії перекрито.

У вівторок ввечері на місце трагедії приїжджав прем’єр-міністр Антоніо Конте, в середу очікується візит глави МВС Маттео Сальвіні.

Генеральна прокуратура Італії заявила про відкриття кримінальної справи для з’ясування обставин катастрофи.

Міністерство закордонних справ України закликало українців, які можуть працювати чи просто перебувати в Генуї та її околицях, повідомити про себе рідним.

Оприлюднено номери телефонів для підтримання зв’язку з консульською службою: +39 3487254038 або +38 044 238 16 57.

Міністр транспорту та інфраструктури Італії Данило Тонінеллі в інтерв’ю державному телебачені Італії сказав, що причиною обвалення моста в Генуї стали серйозні недоліки в поточному обслуговуванні об’єкта.
Тонінеллі зазначив, що конкретних відповідальних називати поки зарано. Також він виключив зв’язок трагедії з ремонтними роботами, що проводилися останнім часом на об’єкті, передає RAI.

Читайте також:
Вибух у Болоньї: кількість потерпілих перевищила 100, є загиблі.
ФОТО. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.