Журналіст, поранений на навчаннях тероборони в Кривому Розі, лишається паралізований

 

Поранений під час криворізьких навчань тероборони у 2017 році журналіст В’ячеслав Вовк залишається паралізованим.
Про це “Громадському радіо” розповів адвокат його родини Максим Горєліков.

“Наразі більш чутливою є ліва рука. Права рука дещо складніше відновлюється. Тобто зараз, перш за все, йдеться про відновлення можливості діяти руками. На жаль, на сьогоднішній день, стан такий, що він досі є паралізованим. Тобто він не може рухатись”, — зазначив адвокат.

За словами Горєлікова, зараз В’ячеслав Вовк проходить реабілітацію. Вона коштує понад 60 тис. гривень на місяць. Із коштами на лікування допомогли люди та благодійні організації.

“Стан важкий. В’ячеслав Вовк зараз проходить реабілітацію у Запорізькому реабілітаційному центрі. Це доволі коштовна реабілітація. На місяць – 63-65 тисяч гривень…
Коли сталася ця трагедія, зверталися до громадян та благодійних організацій. Люди збирали кошти. Була зібрана певна сума на допомогу В’ячеславу. Саме з цих коштів родина зараз оплачує реабілітацію та лікування”, — розповів Горєліков.

Читайте також:
Рік після пострілу в оператора на навчаннях у Кривому Розі:
судять лише цивільного

Як інформувала “Новинарня“, 6 липня 2017 року в місті Кривиій Ріг був важко поранений представник ЗМІ – оператор каналу “Перший криворізький” В’ячеслав Волк.

Інцидент стався під час командно-штабних навчань із територіальної оборони в Саксаганській райраді. Постріл із пістолета зробив учасник навчань – волонтер-інструктор Ігор Петренко, коли демонстрував журналістам, як затримують порушників. Волк погодився виконати роль статиста. Куля влучила йому в хребет, чоловіка паралузувало.

Одразу після події поліція заявляла, що резервіст, який стріляв у Волка, незаконно придбав зброю, носив та зберігав її без передбаченого законом дозволу.

Стан В’ячеслава Волка лікарі оцінювали як вкрай тяжкий. З того часу чоловік пережив кілька складних операцій. Його транспортували у госпіталь Львова, де чоловіка провідав міністр оборони Степан Полторак.

Через вісім місяців Волк почав відчувати одну ногу, але залишився прикутим до ліжка.

У жовтні 2017 року справу, відкриту поліцією через поранення телеоператора, передали до суду. Ігоря Петренка підозрюють у злочинах, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень та незаконне поводження зі зброєю).

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна