У гаражі ветерана батальйону “Київ-2” знайшли незаконний арсенал зброї і вибухівки

оновлено

У гаражному кооперативі в Подільському районі Києва поліція та СБУ виявили місце зберігання великої кількості незаконної вогнепальної зброї, боєприпасів до неї та вибухових пристроїв.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-центрі військової прокуратури Центрального регіону.

Зазначається, що під час обшуку у вівторок, 14 серпня, в гаражі було виявлено зокрема чотири ручні протитанкові гранатомети (два – РПГ-26, два – РПГ-22), чотири міни МОН-50, 25 тротилових шашок вагою 200 грамів кожна, чотири тротилові шашки вагою по 400 грамів, близько 2 кг пластиду, 27 гранат РГД-5, 15 гранат Ф-1, 12 електродетонаторів та одна запальна трубка, набої до автоматичної зброї калібру 7,62 х 54 мм, 6,62 х 39 мм та 5,45 х 39 трасуючі – загалом понад 4 тисячі штук.

Вказаним гаражним приміщенням користується колишній військовослужбовець батальйону поліції особливого призначення “Київ-2”, вказує прокуратура.

“Виявлення арсеналу в столиці відбулося слідчими Подільського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження співробітників Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області”, – сказано в повідомленні.

Проводяться першочергові слідчі дії.

“В подальшому планується затримання колишнього військовослужбовця батальйону «Київ-2» в порядку ст. 208 КПК України, підготовка повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України, та клопотання до суду про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою”, – зазначили в прокуратурі.

ОНОВЛЕНО. 15 серпня прес-центр СБУ повідомив про другий арсенал зброї – уже вдома в сержанта поліції.

“Під час подальших обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці додатково вилучили три автомати АКМС та АКС-74, дві снайперські гвинтівки, два гранатомети РПГ-26, дві гранати Ф-1 та понад 700 різнокаліберних набоїв”, – зазначено у релізі.

Читайте також:
Біля села на Дніпропетровщині виявили великий схрон зброї і вибухівки. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна