СММ ОБСЄ виявила велику кількість артилерії “ЛНР” поза межами місць зберігання

 

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксували велике зосередження важкої зброї на окупованих територіях Луганщини та сотні ящиків з боєприпасами і снарядами.
Про це йдеться у звіті місії за минулі вихідні, опублікованому на сайті ОБСЄ 13 серпня.

Зокрема, 10 серпня за лініями відведення, проте поза межами виділених місць зберігання озброєння в непідконтрольному уряду України районі безпілотний літальний міні-апарат СММ ОБСЄ виявив сукупно 18 буксируваних гаубиць (вісім 2A36 “Гіацинт-Б” калібру 152 мм і десять 2А65 “Мста-Б” 152 мм) на території військового об’єкта на північ від населеного пункту Хрустальний (колишній Красний Луч, 56 км на південний захід від Луганська).

Також на території іншого об’єкта за приблизно 1 км на північний захід той самий безпілотник СММ виявив рухомий розвідувальний пункт (ПРП-4 “Нард”) і 775 ящиків із боєприпасами (деякі з них, за оцінкою, нові), а також 118 ящиків із снарядами для реактивних систем залпового вогню (БМ-21).

Крім того, пізніше інший безпілотний літальний апарат, дальнього радіусу дії, знову зафіксував шість реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”, 122 мм, на території зазначеного військового об’єкта на північ від Хрустального, розміщених із порушенням ліній відведення.

Наступного дня, 11 серпня, спостерігачі бачили чотири РСЗВ (БМ-21) біля Новоамвросіївського (56 км на схід від Донецька).

Читайте також:
В СЦКК з посиланням на ОБСЄ розповіли, скільки зброї Росія підвезла
на Донбас для загострення

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна