Бойовик “ДНР” здався українській владі Луганщини за програмою СБУ

 

Із території ОРЛО до України перейшов бойовик незаконних збройних формувань “ЛНР/ДНР”. Перед цим з українськими оперативниками зв’язалися його родичі – вони повідомили поліції, що чоловік має намір повернутися на підконтрольну державній владі територію за програмою СБУ “На тебе чекають вдома”.

Як повідомив 13 серпня прес-центр ГУ Нацполіції Луганської області, поліцейські разом зі співробітниками Служби безпеки України допомогли 40-річному уродженцю Донеччини перетнути “сіру зону” та зустріли його неподалік лінії розмежування.

Під час спілкування з поліцейськими чоловік розповів, що у грудні 2014 року він, з огляду на “складне матеріальне становище та пропаганду РФ”, вступив до одного з підрозділів так званої “народної міліції ЛНР” у місті Алчевськ. Під час служби в лавах бойовиків, за його словами, займався охороною складів та місць розташування свого підрозділу.

“Вже у травні 2015 року, через постійні суперечки та бійки із керівництвом чоловік переїхав до м. Донецьк, де продовжив незаконну діяльність у так званому «комендантському взводі» місцевих бандформувань. В обов’язки чоловіка входило охорона території частини та виїзди у складі патруля, для перевірки служби у інших підрозділах окупаційних військ.
Згодом, через проблеми зі здоров’ям чоловік звільнився зі служби, але вже після курсу лікування повернувся на службу та вступив у лави так званих «внутрішніх військ ДНР».
Під час служби чоловік розчарувався в ідеях бойовиків та (…) вирішив покинути лави бандформувань і повернутись на підконтрольну українській владі територію”, – ідеться в повідомленні на сайті ГУ НП.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 260 КК України (“створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”).

Подальшу долю чоловіка вирішить суд.

Читайте про подібних персонажів:
“На тебе чекають жінка і нутрії”. Історія бойовика “ДНР”,
який повернувся до України

Чим живуть у прифронтових містах Донеччини амністовані бойовики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна