У Десні затримали на хабарі начальника відділення Військової служби правопорядку

На хабарі в розмірі 1200 грн. затримали начальника відділення Військової служби правопорядку (ВСП ЗСУ) в селищі Десна Чернігівської області.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

Зазначається, що підозрюваного затримано під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій 10 серпня військовими прокурорами разом зі слідчими Козелецького відділення поліції за оперативного супроводження Управління СБУ в Чернігівській області.

“Під час досудового розслідування відпрацьовувалася інформація оперативного підрозділу про факти вимагання вказаним підполковником ВСП неправомірної вигоди від військовослужбовців військових частин, що дислокуються в селищі Десна Козелецького району Чернігівської області, згідно з якою він вимагав неправомірну вигоду за нескладання щодо останніх протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

У подальшому зафіксовано факт вимагання 06.08.2018 підполковником ВСП від одного з військовослужбовців військової служби за контрактом неправомірної вигоди в розмірі 1200 гривень за нескладання на останнього протоколу про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 172-15 КУпАП.
Отже, 10.08.2018 вказаний підполковник був затриманий в порядку ст. 208 КПК України”, – ідеться в повідомленні.

Затриманому готують письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.

Читайте також:
У “Десні” строковик ЗСУ застрелився на чатах, – прокуратура

Замість ВСП в армії створять Військову поліцію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна