Націоналістам затикають рота, хоча зараз – час для опору експансії, – Ігор Луценко

 

Ігор Луценко
народний депутат від ВО “Батьківщина”, колишній журналіст, громадський активіст

(FB)

Спостерігаю, що ліві видання об’єдналися з проросійськими на кшталт “Страни” в своїй критиці правих та правоцентристів. Звучать одні і ті ж тези. Що націоналізм – це екстремізм і, відповідно, маргінес. Що громадяни НЕ МУСЯТЬ самостійно захищатися від росіян та бандитів, а мають винятково чекати на те, коли неспроможна державна машина здобуде відповідну здатність, а до того – зась рипатися! Мовляв, захистом Батьківщини та Закону мають займатися спеціально уповноважені люди, а народ – народ мусить сидіти і спостерігати.

У парламенті немає жодної фракції націоналістів. Але тим не менш, про “підйом фашизму в Україні” (або схожі приглушені пропагандистські тези) ми чуємо повсюдно, від непопулярних ґрантових медіа і до мейнстрімових промосковських.

Це злагоджене залякування обивателя заглушає голос, яким говорить український досвід столітньої національно-визвольної боротьби. Голос говорить нам про необхідність рішучої протидії російській експансії всередині України. І підготовки до масованого мілітарного спротиву російській агресії ззовні.

Врешті, голос стверджує, що концепція “миру” нинішньої влади – це є підготовка капітуляції.

Мені це нагадує роки перед гарячою фазою Другої світової. Тоді Гітлер і Сталін уже розпочали свої загарбання. А єврейські націоналісти, зокрема, Володимир Жаботинський, уже в 1939 році пропонували Англії і США створення Єврейського легіону з 200-300 тисяч бійців.
Націоналістам у відповідь затикали рота. Англійці погрожували Жаботинському, що візьмуть у заручники його сина Арі, який тоді жив у Палестині, щоб батько “не наробив дурниць” і не надумав опиратися Гітлеру.

Заборони і обмеження опиратися Путіну мають місце і сьогодні – з боку нашої влади та з боку багатьох західних країни, починаючи від Мінських угод, і закінчуючи юридичною бездіяльністю в питаннях захисту українських портів від блокади російським флотом.

Читайте також:
У Києві націоналісти зірвали “форум патріотів”,
підозріло близький до Медведчука

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна