КНДР відхилила конкретні пропозиції США щодо денуклеаризації, – ЗМІ

 

Усі пропозиці Сполучених Штатів Америки щодо денуклеаризації Північної Кореї були відхилені Пхеньяном.
Про це CNN повідомили джерела в дипломатичних колах.

Зазначається, що Вашингтон зробив і продовжує робити конкретні пропозиції щодо початку та кінцевої точки денуклеаризації. Однак влада КНДР відхилила ці пропозиції, назвавши їх “бандитськими”.

Оскільки на саміті лідерів США та КНДР Дональд Трамп та Кім Чен Ин не встановлювали жодних часових рамок щодо ядерного роззброєння Північної Кореї, це дозволяє обом сторонам тлумачити цю домовленість, як вони бажають.

Як повідомляла “Новинарня“, 12 червня в Сінгапурі відбулася перша в історії американо-північнокорейських відносин зустріч чинного президента США з лідером Північної Кореї. Основна тема – ядерне роззброєння КНДР і зменшення напруженості у відносинах між державами.
За підсумками саміту підписано спільну заяву, відповідно до якої США зобов’язуються надати гарантії безпеки КНДР в обмін на повну денуклеаризацію Корейського півострова. При цьому президент США Дональд Трамп зазначив, що зняття санкцій проти КНДР слід очікувати тільки після того, як денуклеаризацію Корейського півострова буде завершено.

Читайте також:
КНДР вибухами знищила свій головний ядерний полігон

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна