Турчинов закликав перебазувати частину ВМСУ на Азов, щоб зупинити експансію Росії

 

Військово-політичне керівництво Росії розглядає Азово-Чорноморський регіон як плацдарм для своєї подальшої експансії.
Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Свою заяву він зробив під час перебування в районі проведення операції Об’єднаних сил, де перевіряв готовність до протидії російській агресії на півдні України, організації берегової оборони та захисту узбережжя Азовського моря., повідомляє прес-служба РНБО.

Турчинов заявив, що нарощування військової присутності РФ поєднується із “брутальним порушенням міжнародного морського права в Азовському морі, що проявляється, зокрема, в незаконному будівництві Керченського мосту та зростанні кількості інцидентів із затриманням російськими військовими вітчизняних та іноземних суден”.

“Ми бачимо намагання РФ фактично розпочати військово-економічну блокаду Азовського узбережжя України”, – сказав секретар Радбезу.

Олександр Турчинов наголосив, що на маріупольському напрямку “не виключається проведення ворогом як сухопутних, так і морських десантних операцій уздовж Азовського узбережжя”.

“На крайньому півдні зони протистояння – стабільно висока кількість обстрілів наших позицій та військових провокацій з боку російсько-терористичних військ”, – зазначив він.

За словами Турчинова, для адекватної протидії російській експансії необхідне посилення військово-морської присутності України в регіоні шляхом “перебазування частини корабельно-катерного складу ВМС ЗСУ, розгортання додаткових постів спостереження за береговою лінією та акваторією моря, а також груп швидкого реагування на російські провокації в Азовському регіоні”.

Як повідомляла “Новинарня“, протягом останніх трьох місяців в Азовському морі значно зросла активність російських силовиків. Росіяни на тривалий час затримують торгові судна, які прямують в українські порти Маріуполь та Бердянськ, зокрема їх спиняють у Керченській протоці.
Про ймовірний прорив російських військ до Маріуполя раніше заявляв президент Петро Порошенко.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна