Порошенко обговорив із держсекретарем США Помпео теми заручників і миротворців

 

Президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з держсекретарем США Майком Помпео обговорив, серед іншого, питання звільнення українських політв’язнів у Росії і заручників в ОРДЛО та тему миротворців ООН для Донбасу.
Як передає “Новинарня“, про це в середу, 8 серпня, ідеться в повідомленні на сторінці Порошенка у “Фейсбуці”.

“…Також обговорили важливість скоординованих дій у рамках просування ініціативи розміщення міжнародних миротворців ООН на всій території окупованого Донбасу, включно з поверненням контролю над неконтрольованою ділянкою кордону України з Росією”, – сказано в повідомленні.

“Важливу під час телефонної розмови приділили питанню звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які утримуються в Росії та на окупованих територіях на Донбасі і в Криму. Маємо посилити тиск на Росію для якнайшвидшого звільнення всіх українських заручників, зокрема Олега Сенцова, який голодує уже 86 день”, – зазначили в Порошенка.

Під час телефонної розмови з главою зовнішньополітичного відомства США Петро Порошенко подякував за “історичну декларацію про невизнання спроби анексії українського Криму російським агресором”.
“Разом із співрозмовником наголосили на пріоритетності продовження руху від політики невизнання анексії до політики деокупації Криму”, – констатовано в повідомленні.

“Підходи США щодо політики відносно Росії залишаються чіткими і недвозначними – допоки Кремль не змінить свою конфронтаційну політику, ціна агресії для Росії буде і надалі зростати. У ході розмови наголосили, що політика санкцій щодо Росії зберігатиметься, допоки не будуть відновлені суверенітет і територіальна цілісність України, включно з Кримом. Спроби російської сторони нагнітати ситуацію і надалі отримуватимуть адекватну відповідь і збільшуватимуть ціну триваючої агресії”, – сказано в дописі.

Читайте також:
Сенат США затвердив нову військову допомогу Україні. Слово за Трампом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна