В Івано-Франківську на хабарі затримали суддю Госпсуду Володимира Булку. ФОТО

Фото: СБУ

Суддю Господарського суду Івано-Франківської області затримали під час отримання від місцевого мешканця неправомірної вигоди в розмірі 3 тисячі євро.

Про це у вівторок, 7 серпня, повідомила прес-служба НАБУ.

За даними слідства, загальна сума отриманого хабара мала становити 5 тисячі євро.

“Суддя  взяв ці кошти в обмін на обіцянку не змінювати арбітражного керуючого у господарській справі про банкрутство підприємства, що перебуває у нього на розгляді”, – зазначили в Бюро.

За тримання в Івано-Франківську проводили спільно співробітники Служби безпеки України і НАБУ під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними прес-центру СБУ, оперативники затримали суддю в одному із розважальних закладів обласного центру під час одержання всієї суми неправомірної вигоди.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ (“прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”).

За місцем роботи та проживання судді правоохоронці провели обшуки.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомило місцеве видання “Фіртка“, затриманий – суддя Господарського суду Івано-Франківської області Володимир Булка.

суддя Володимир Булка

Указом президента України № 311/2001 від 16.05.2001 він був призначений суддею арбітражного суду Івано-Франківської області строком на п’ять років.
Постановою Верховної Ради України № 210-V від 05.10.2006 обраний на посаду судді господарського суду Івано-Франківської області безстроково.

Читайте також:
СБУ спіймала на хабарі в.о. голови суду на Вінничині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна