У Греції й Італії арештовані 250 українських моряків, – МЗС

 

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що в Греції та Італії наразі арештовані близько 250 українських моряків, переважна більшість – за перевезення нелегальних мігрантів.

Про це на брифінгу 6 серпня повідомив державний секретар МЗС України Андрій Заяць, передає УНІАН.

“З моряками завжди були проблеми, але в таких масштабах, як це відбувається зараз, на жаль, не було вже давно, а можливо, й ніколи”, – сказав він.

Заяць підкреслив, що найбільші проблеми пов’язані з затриманням українських моряків в Греції та Італії.

“У Греції станом на червень цього року тримають 151 українського моряка, з них 108 – засуджено, з яких 98 – за перевезення нелегальних мігрантів.
Приблизно така сама ситуація спостерігається в Італії, де утримується близько 100 громадян України за перевезення нелегальних мігрантів”, – розповів державний секретар МЗС.

За його словами, Україна та Греція мають намір укласти двосторонню угоду, щоб тим українським морякам, які умовно або достроково звільнені в Греції, можна було дозволити повернутися в Україну.

“Ситуація така, що їх умовно, достроково звільняють, вони опиняються у Греції, яку не можуть залишити, без засобів до існування. Всі розуміємо, що існує великий ризик того, що вони будуть втягнуті в новий виток протиправної діяльності для того, щоб забезпечити себе засобами на існування.
Щоб вирішити цю проблему, активно співпрацюємо з Міністерством юстиції. Сподіваємося, що вже найближчим часом ця угода буде підписана, і ця категорія зможе повернутися додому”, – розповів держсекретар МЗС.

Читайте також:
Перевезення нелегалів: музиканта гурту “Перкалаба” в Греції
засудили до 180 років тюрми

Затримані у Греції українські моряки переправляли “нелегалів”
у Європу під примусом, – Денисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна