Суд не задовольнив апеляцію уряду на поновлення ДСНСника Бочковського на посаді

 

Київський апеляційний адміністративний суд лише частково задовольнив апеляцію ДСНС, МВС, та Кабміну на поновлення екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського.

Таке рішення суд виніс на засіданні 7 серпня, повідомляє “Українська правда“.

“Апеляційну скаргу задовольнити частково. Змінити рішення… виклавши пункт 5 резулятивної частини в такій редакції: “Стягнути на користь Бочковського з ДСНС відповідні реквізити середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року до 26 квітня 2018 року у розмірі 546 тисяч 273 гривні 72 копійки”, – сказав головуючий суддя.

Раніше в ухвалі суду йшлося про компенсацію Бочковському 463 583 грн.

“В іншій частині рішення Окружного адміністративного суду залишити без змін”, – сказав суддя, додавши, що рішення можна оскаржити.

Під час судових дебатів представники Кабміну, ДСНС та МВС підкреслили, що Бочковського звинувачували у порушенні присяги, і в зв’язку з цим суд мав прийняти рішення про звільнення екс-керівника ДСНС.

Адвокат Володимир Єніч заявив на засіданні, що лист від керівництва МВС про звільнення керівника ДСНС неналежним чином розглянули в уряді. Він натякнув, що рішення ґрунтувалося на неприязні міністра внутрішніх справ Арсена Авакова до Бочковського.
Єніч закликав суд залишити в силі рішення першої інстанції і відкинути апеляційні вимоги.

“Я за своє життя жодної присяги не порушив. В чому полягає порушення присяги – в тому що порушували мої права, в тому що змова вищих керівників призвела до того, що мене кинули за грати?”, – заявив сам Бочковський на засіданні.

За його словами, жодних доказів в так званій кримінальній справі проти нього немає.

Як повіломляла “Новинарня“, 26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення уряду про звільнення Сергія Бочковського з посади голови ДСНС.
27 квітня Кабінет Міністрів оскаржив поновлення Бочковського в ДСНС у законному порядку в суді.

Причиною для його звільнення став корупційний скандал трирічної давності.
25 березня 2015 року на засіданні Кабміну правоохоронці затримали керівника ДержНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Держслужбовцям зачитали обвинувачення, одягли на них наручники і вивели з зали.

Уряд одразу звільнив цих чиновників. Їм було оголошено підозру.

Печерський райсуд Києва 28 березня 2015 року задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді тримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1,184 млн. грн.
Бочковський через кілька днів вийшов із Лук’янівського СІЗО під заставу.

Глава МВС Арсен Аваков 12 вересня 2015 року заявив про передачу до суду матеріалів за двома з трьох епізодів звинувачень колишнього керівництва Держслужби з надзвичайних ситуацій.
Головне слідче управління МВС 8 жовтня 2015 року закінчило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою чиновників.

Дії Бочковського кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 і 3 ст. 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу.

Суд у цій справі почався у червні 2017 року.

Читайте також:
Почався суд у справі керівників ДСНС, затриманих на Кабміні Яценюка

27 квітня 2018 року, після рішення суду про поновлення, Бочковський прийшов під ДержНС та намагався приступити до роботи, але у будівлю його не пустили.
У ДСНС стверджують, що Бочковському не вистачає відповідного рішення від Кабміну, щоб зайти в будівлю.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна