Звільнений з РФ Костенко вже в Києві. Російський паспорт не коментує

Звільнений з російської в’язниці українець Олександр Костенко приїхав до Києва і вийшов на зустріч із журналістами.

Як повідомляє “Укрінформ“, надвечір Костенко приїхав до свого будинку. Там він хвилину поговорив із журналістами та пішов додому в супроводі омбудсмена Людмили Денісової та матері”, – зазначає агентство.

Кримчанин відмовився коментувати інформацію про наявність російського паспорта.

“Зараз не буду нічого коментувати”, – сказав Костенко й додав, що має намір проконсультуватися щодо цього з українськими спецслужбами.

Він додав, що “після в’язниці почувається не дуже добре”.

“Хочу подякувати всім, хто хотів, щоб я повернувся. Особливо Міністерство закордонних справ України, Людмилі Денісовій, Петру Порошенку, всьому МЗС, що перебуває в Москві”, – сказав Костенко журналістам.

Раніше в МЗС України повідомили, що в Костенка є українське громадянство.

Як інформувала “Новинарня“, кримчанин Костенко вийшов на свободу з колонії у місті Кірово-Чепецьк Кіровської області РФ 3 серпня після закінчення терміну ув’язнення.
У травні 2015-го так званий Київський райсуд окупованого Сімферополя засудив Олександра до ув’язнння строком на 4 роки і 2 місяці, а згодом в апеляційних інстанціях цей термін було зменшено до 3 років і 6 місяців.

Костенко був затриманий СБУ в Києві разом зі Станіславом Красновим на квартирі з великою кількістю зброї. Згодом він виїхав до Криму. Там у 2015 році в Криму окупаційна влада звинуватила його в заподіянні шкоди здоров’ю співробітника кримського “Беркута” Віталія Полієнка 18 лютого 2014 року під час сутичок у Маріїнському парку в Києві. Крім того, слідство стверджувало, що вдома у Костенка був знайдений ствол нарізної зброї.

При затриманні Костенку зламали руку, яка неправильно зрослася і дається взнаки.
Олександр своєї вини не визнав. Він повернувся до Києва через Москву на авто під охороною українських дипломатів. У Києві Костенку завчасно підготували безплатне житло.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна