МЗС України висловило протест у зв’язку з візитом Путіна до Криму

 

 

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку із черговим візитом президента Росії Володимира Путіна до анексованого Криму.

Як зазначає відомство, візит, що відбувся 4 серпня, був неузгодженим з Україною.

“Україна вважає цей візит і будь-які так звані поїздки російських посадовців до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та м. Севастополь (Україна) грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права, зобов’язаннями за двосторонніми і багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна і Росія”, – заявляє МЗС.

Ідеться про Статут ООН, резолюції Генеральної асамблеї ООН “Територіальна цілісність України” від 27 березня 2014 року, “Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)” від 19 грудня 2016 року та “Стан з правами людини у Автономній Республіці Крим та м. Севастополь (Україна)” від 19 грудня 2017 року.

“Автономна республіка Крим та м. Севастополь є невід’ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всією міжнародною спільнотою, яка вже неодноразово давала належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації шляхом схвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також запровадження санкцій проти РФ як держави-окупанта”, – наголошує МЗС України.

Як відомо, 4 серпня Володимир Путін побував в анексованому Криму, де відвідав відкриття 2-го міжнародного музичного фестивалю “Опера в Херсонесі” та гала-концерт зірок балету.
Уперше такий захід відбувся 2017 року. Тоді Путін також став почесним гостем фестивалю.

Читайте також:
Путін за кермом КамАЗа відкрив міст в окупованому Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна