У липні СБУ накрила 11 адміністраторів проросійських сторінок у соцмережах. ВІДЕО

 

Співробітники СБ України протягом липня припинили в п’ятьох областях країни діяльність 11 адміністраторів у соцмережах, які розміщували в інтернеті антиукраїнські матеріали за вказівкою кураторів із російських спецслужб.
Про це 3 серпня повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби задокументували протиправну діяльність шести мешканців Одеси, двох – Київщини, жителя Бахмута на Донеччині та мешканців Чернівецької та Івано-Франківської областей, які були адміністраторами антиукраїнських спільнот у російських соціальних мережах “Вконтакте” та “Одноклассники”.

“Оперативники спецслужби встановили, що модератори за вказівкою з Росії розміщували у соцмережах матеріали із закликами до зміни меж території України та з підтримкою терористичних організацій «Л/ДНР». За антиукраїнську діяльність зловмисники отримували грошову винагороду від російських кураторів”, – ідеться в повідомленні.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями проживання адміністраторів співробітники СБУ виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами розміщення антиукраїнських матеріалів та отримання вказівок від російських спецслужб. Д

ії зловмисників кваліфіковані за ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
“И мы это сделаем”. Киянин Головков отримав два роки з відстрочкою
за ВК-репост статті Дугіна

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна