Муженко зустрівся з начштабу Італії й високо оцінив перспективи військової співпраці

 

Двостороннє військове співробітництво між Збройними силами України та Італії, яке українська сторона сприймає як важливий інструмент для нарощування власних оборонних спроможностей, має великий потенціал та добрі перспективи.

На цьому в четвер, 2 серпня, наголосив начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко під час зустрічі з начальником Штабу оборони Італійської Республіки Клаудіо Граціано, який прибув в Україну з робочим візитом.

“Ми вважаємо, що наше військове співробітництво має гарні перспективи і потенціал. Гарним прикладом є наші домовленості і майбутня співпраця в рамках місії НАТО «Рішуча підтримка» в Ісламській Республіці Афганістан. Дякую італійській стороні за надану можливість українському персоналу використовувати італійську логістику. Впевнений, що наші військовослужбовці ефективно співпрацюватимуть”, — цитує начальника Генштабу прес-служба Міністерства оборони.

Генерал армії Муженко також від імені Збройних сил подякував генералу Граціано за офіційну підтримку італійського уряду в боротьбі, яку Україна веде проти російської агресії.

Під час зустрічі очільники генштабів своїх країн обмінялися поглядами на розвиток ситуації з безпеки в Європі.

Муженко надав італійській стороні інформацію щодо поточної обстановки в районах проведення операції Об’єднаних сил та виклав оцінку щодо розвитку ситуації з безпеки навколо України.

Головнокомандувач ЗСУ також побажав Клаудіо Граціано успіхів на новій посаді голови Військового комітету Євросоюзу, яку він обійме з листопада 2018 року.

Читайте також:
Новий глава МВС Італії Маттео Сальвіні вважає анексію Криму РФ “законною”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна