16 годин гасили в Харкові історичну будівлю інженерно-педагогічної академії

 

Майже 16 годин боролися пожежники з вогнем у Харкові, намагаючись загасити у двоповерхову будівлю навчального корпусу №4 Української інженерно-педагогічної академії по вул. Університетська, 12.

“07:05 3 серпня пожежу повністю ліквідовано”, – повідомили в прес-службі обласного управління ДСНС.

Вогонь спалахнув близько 15-ї години 2 серпня та поширився із даху й горища на другий поверх. Загальна площа пожежі складала близько 1300 кв.м.
Керівник гасіння пожежі оголосив підвищений номер складності. Було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів ДСНС.
Загалом до місця пожежі були направлені підрозділи ДСНС у кількості 25 відділень на автоцистернах, 4 автодрабини, 4 аварійно-рятувальних автомобілі, а також інша спецтехніка. На пожежі працювало понад 150 чоловік особового складу ДСНС. Також до гасіння пожежі були залучені курсанти Національного університету цивільного захисту України.

О 18:00 пожежу було локалізовано, а сьомій ранку – ліквідовано.

Причина виникнення пожежі та сума збитків наразі встановлюються, зазначає ГУ ДСНС України у Харківській області.

Як відомо, будівля УІПА є пам’яткою історії.

“Власне, горить найважливіша пам’ятка історії міста – один із корпусів Харківського університету, першого університету на українських землях російської імперії, колиски українського відродження першої половини ХІХ століття, не кажучи вже про інші регалії.
Буквально днями було повідомлення, що в будівлі виявили пошкодження через новобудову (ресторан), яка тулиться впритул до тієї частини університетського корпусу, де сьогодні зайнялася пожежа”, – написав у “Фейсбуці” Костянтин Левін.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна