У Харкові ніяк не можуть загасити історичну університетську будівлю

 

У центрі Харкова в четвер, 2 серпня, загорілося приміщення Української інженерно-педагогічної академії.

“О 15:07 до чергової частини Головного управління ДСНС України у Харківській області надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховій будівлі навчального корпусу №4 Української інженерно-педагогічної академії за адресою: м. Харків, вул. Університетська, 12. До місця події одразу були направлені підрозділи ДСНС…” – повідомив прес-центр ГУ ДержНС Харківщини.

Рятувальники встановили, що вогнем було охоплено горище, перекриття та дах двоповерхової будівлі. Також полум’я поширилося по пустотах внутрішніх конструкцій на приміщення другого поверху.

Загальна площа пожежі поширилася на площу близько 1300 кв.м.

Керівник гасіння пожежі оголосив підвищений номер складності. Було прийнято рішення про залучення додаткових сил та засобів ДСНС.

Загалом до місця пожежі були направлені підрозділи ДСНС у кількості 13 відділень на автоцистернах, чотири автодрабини, два аварійно-рятувальних автомобілі, а також інша спецтехніка. На пожежі працює близько 96 чоловік особового складу ДСНС.

О 18:00 пожежу було локалізовано. Надалі гасіння тривало, повідомили в прес-центрі.

Згодом із поширених фото стало очевидно, що в палаючій будівлі провалився дах.

Будівля, у якій сталася пожежа, є пам’яткою архітектури.

“Власне, горить найважливіша пам’ятка історії міста – один із корпусів Харківського університету, першого університету на українських землях російської імперії, колиски українського відродження першої половини ХІХ століття, не кажучи вже про інші регалії.
Буквально днями було повідомлення, що в будівлі виявили пошкодження через новобудову (ресторан), яка тулиться впритул до тієї частини університетського корпусу, де сьогодні зайнялася пожежа”, – написав у “Фейсбуці” Костянтин Левін.

За словами Наталії Плотнік, заступника начальника харківського управління культури і туризму, до управління надійшла інформація, що в будівлі проводили неузгоджений ремонт. Нині цю інформацію перевіряють, передає ICTV.

За даними ЗМІ, постраждалих під час пожежі на Університетській немає.

Було надано допомогу рятівнику, який отримав тепловий удар.

Читайте також:
Нардеп Ар’єв у Греції потрапив в епіцентр лісових пожеж. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна