Після томосу нерухомість, яку займає УПЦ МП в Україні, відійде помісній церкві, – Філарет

уточнено

Після визнання єдиної Помісної Української православної церкви будівлі, які зараз займає в Україні Московський патріархат, мають перейти у власність помісної УПЦ.

Про це в інтерв’ю телеканалу “Прямий” заявив предстоятель УПЦ Київського патріархату патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

“Ось взяти, наприклад, Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра – чия це власність? Власність Української держави. І держава передала свою власність в користування українській церкві Московського патріархату. Але коли буде тут українська церква визнана, то лаври – і одна, і друга (Києво-Печерська і Почаївська – “Н”)будуть передані українській церкві“, – наголосив він.

Він зазначив, що Києво-Печерська і Почаївська лаври є українськими святинями, до яких Московський патріархат ніякого відношення не має.

“А ті парафії, які побудували і свої храми за свій кошт, то це є власність цих парафій, а не Росії. Тому Росія тут своєї власності церковної не має”, – пояснив Філарет.

Читайте також:
“Поки що не томос”. Представники Константинополя привезли
Порошенку послання
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна