Печерський райсуд призначив засідання у справі за позовом Януковича до Луценка

 

Екс-президент України Віктор Янукович, який нині переховується від правосуддя в Росії, подав до Печерського райсуду Києва позов до генерального прокурора Юрія Луценка про захист честі, гідності і ділової репутації та спростування недостовірної інформації

Засідання з розгляду позову призначено Печерським судом на 10:00 13 вересня, передає LB.ua.

Згідно з постановою, суд прийняв до розгляду позовну заяву Януковича, яку він подав ще 23 червня, до розгляду. Однак у постанові не вказується, що саме позивач просить спростувати.

Крім іншого, суд зобов’язав Генпрокуратуру і її голову протягом 15 днів з дня вручення постанови про відкриття провадження подати відгук на позов.

Як інформувала “Новинарня“, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва в режимі відеоконференції оголосив екс-президенту України Віктору Януковичу підозру в державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України та веденні агресивної війни. Тобто злочинах, передбачених ч. 1. ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України.

В Оболонському суді столиці з травня 2017 року триває процес у справі про держзраду Януковича. Наразі процес дійшов до стадії судових дебатів.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна