В ООС викрили зрадника, який зливав інформацію “ДНР” і крав волонтерське майно

 

У лавах Збройних сил України викрили зрадника, який “зливав” військову інформацію бойовикам на тимчасово окупованих територіях Донбасу.
Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил у четвер, 26 липня.

“У середині липня військовою контррозвідкою СБУ зі складу Об’єднаних сил, за сприяння командування військової частини, викрито військовослужбовця Збройних сил України, який «зливав» бойовикам інформацію про дії та позиції ЗСУ в районі проведення операції Об’єднаних сил, а також викрадав та продавав військове майно”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що 24-річний контрактник ЗСУ – уродженець Житомирщини, ініціативно, сподіваючись отримати грошову винагороду, через соцмережі передавав бойовику “ДНР” відомості щодо позицій та військової техніки Збройних сил України в районі проведення ООС, вказуючи GPS-координати їх місцезнаходження.

Також військові контррозвідники встановили, що затриманий мав наміри перейти на бік незаконних збройних формувань “ДНР” і вже отримав відповідні інструкції.

Крім того, з метою особистого збагачення та послаблення боєздатності підрозділу затриманий викрав та реалізував через інтернет військове та надане волонтерами майно і спорядження на загальну суму понад 50 тис. грн.

За матеріалами військової контррозвідки 23 липня слідчими Волноваського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України – “Викрадення військовослужбовцем зброї, бойових припасів, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем”.

“Враховуючи передачу інформації військового характеру та наміри перейти на бік ворога, дії військовослужбовця можуть кваліфікуватися і за іншими статтями Кримінального кодексу України”, – зазначили в ООС.

Триває досудове слідство. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

Читайте також:
Контррозвідка затримала контрактника ЗСУ,
який у 2014-му воював за “ДНР”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна