Серія терактів у Сирії: загинуло понад 200 людей

 

Внаслідок терактів, організованих бойовиками терористичного угруповання “Ісламська держава”, загинуло понад 200 людей на підконтрольній уряду території на південному заході Сирії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на місцеву владу і спостерігачів.

Напади сталися в кількох районах південної провінції Сувейда. Терористи-смертники підірвали вибухівку у місті Сувейда, ще кілька вибухів сталися у селах на північ та схід.

Голова місцевого департаменту охорони здоров’я в ефірі радіостанції Sham FM повідомив про загибель 215 осіб. 180 постраждали внаслідок нападів, серед них – 75 бойовиків ІДІЛ.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, який базується у Великій Британії, наводить ще більшу цифру – 246 загиблих, з яких щонайменше 135 – цивільні особи (решта – повстанці, які ворогують з ІДІЛ).

ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракти, заявивши, що “солдати халіфату” напали на позиції сирійського уряду та пости безпеки в місті Сувейда, а потім підірвали вибухові пристрої.

Читайте також:
Росіяни поновили важкі бомбардування в Сирії: опозиція не прийняла умови капітуляції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна