Прокуратура Луганщини спрямувала до суду заочну справу організатора “референдуму” в Лисичанську

 

Прокуратура Луганської області спрямувала до суду обвинувальний акт щодо одного з організаторів псевдореферендуму в тимчасово окупованому Лисичанську в 2014 році.
Про це прес-служба відомства 
повідомила в середу, 25 липня.

За даними прокуратури, житель Лисичанська створив виборчу дільницю в одній із місцевих шкіл навесні 2014 року. Він також забезпечив доставку і зберігання бюлетенів, а після проведення так званого “голосування” передав їх представникам “ЦВК ЛНР”.

“Оскільки вказаний громадянин України переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, його оголошено у розшук, і на підставі ухвали слідчого судді у кримінальному провадженні здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду”, – сказано в повідомленні.

Провадження розслідувалося за ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Читайте також:
Заступницю мера Костянтинівки судять за псевдореферендум 2014 року, заочно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна