Виснаження й амнезія: літня жінка під обстрілом перейшла з боку “ДНР” до українських позицій

 

Хвора літня жінка з окупованого Докучаєвська (Донецька область) пройшла 4 км через лінію зіткнення, попри обстріли та мінні загородження, у напрямку позицій українських військових.
Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 21 липня, повідомила прес-служба 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ.

“Вчора приблизно о 20:00 бійці 93-ї бригади “Холодний Яр” помітили силует людини, який рухався у напрямку одного з опорних пунктів з боку Докучаєвська. Путінські найманці випустили в її бік дві міни калібром 120 мм, але, на щастя, не влучили, й людина продовжувала рух. Згодом стало зрозуміло, що це літня жінка, яка ледь-ледь пересуває ноги, аж поки не впала!” – йдеться в повідомленні 93 омбр.

Зазначається, що розвідники 93-ї бригади висунулися вперед і на руках занесли жінку в безпечне місце на “опорник”.

Первинний огляд жінки медиками бригади попередньо показав крайню ступінь фізичного виснаження, підвищений тиск, стенокардію, проблеми з легенями.

Після надання першої домедичної допомоги жінку доставили до центральної районної лікарні міста Волновахи. Нині вона перебуває там у неврологічному відділенні.

Спочатку жінка нічого не чула і не могла говорити, що могло бути наслідком контузії. Утім, за ніч її стан покращився. Бабуся почала відповідати на питання. Проте чує все одно дуже погано, зазначили в 93 омбр.

ОНОВЛЕНО. Старенька розповіла, що звати її Марія Володимирівна Походило (або Проходило) – так спершу повідомляли в бригаді.
Згодом уточнили: Марія Василівна Профатило.

Така особа справді зареєстрована в місті Докучаєвськ, 17 січня 1934 р.н.

Вона прийшла з Докучаєвська, де мешкала разом із донькою Оленою “на квартирі” на вулиці Мостовій у будинку №3. Донька працює у місцевому водоканалі.

“Можливо, бабуся заблукала у пошуках собаки. Адже саме її вона почала кликати, коли заговорила вперше. Проте, пізніше сказала, що собаку застрелили”, – розповіли в бригаді.

Фото: 93 омбр

“Вчора вночі пацієнтку привезла військова “швидка”. Жінка не йшла на контакт, нічого про себе не змогла розповісти. Пізніше, коли прийшла до тями, назвала свої прізвище, ім’я та по батькові і сказала, що вона нібито з Докучаєвська. Але достеменно з’ясувати це поки неможливо, ніяких документів вона при собі не мала.
Нині вона почувається добре, їсть, ходить. Можливо, пацієнтка пережила стрес, і в неї тимчасова амнезія”, – вважає медсестра неврологічного відділення центральної райлікарні Волновахи Ольга Іванівна.

ОНОВЛЕНО. 84-річну жінку, яка лікується коштом медзакладу, відвідав представник уповноваженого ВР з прав людини Павло Лисянський.

Читайте також:
“Морпіха” з “ДНР” убили свої при спробі втекти на український бік, – ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна