Із нового року уряд заборонить маршрутні автобуси, перероблені з вантажних, – МІ

 

Маршрутні автобуси, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, заборонять до використання з початку 2019 року.
Як повідомила прес-служба Мінінфраструктури, про це міністр Володимир Омелян заявив на розширеній нараді із представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, що здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні, після двох масштабних ДТП 20 липня.

“З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не використовуватимуться для перевезення пасажирів. Такі автобуси евакуйовуватимуться на штрафні майданчики і потім ітимуть на металобрухт. Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку”, – цитує прес-служба Омеляна.

Крім того, міністр наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

“Велика частина міських, приміських, міжміських внутріобласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» – понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ні вимогам безпеки, ні вимогам комфорту”, – констатував міністр.

Читайте також:
МВС вживає заходів після двох дорожних аварій із 15 загиблими

Як повідомляла “Новинарня“, вранці 20 липня в Україні сталося дві ДТП, внаслідок яких загинуло 15 осіб.
На території Миколаївської області в результаті зіткнення пасажирського мікроавтобуса з Білорусі із вантажівкою загинули п’ять і госпіталізовані 12 людей.
У Житомирській області наслідком зіткнення маршрутки та фури стала смерть десяти і травмування ще десяти осіб.
У поліції Житомирщини припускають, що причиною аварії став людський фактор, а саме – недотримання правил безпеки або швидкісного режиму.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна