ДТП з 5 загиблими білорусами на Миколаївщині: поліція оголосила підозру водію фури

 

Водію вантажівки, за участі якої сталася смертельна ДТП на Миколаївщині 20 липня, оголошено про підозру.
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Миколаївської області.

“Слідчими Кривоозерського відділу поліції ГУ Нацполіції в Миколаївській області під процесуальним керівництвом Кривоозерського відділу Первомайської місцевої прокуратури сьогодні, 21 липня, оголошено про підозру у скоєнні злочину 42-річному водієві фури, за участі якої сталась автокатастрофа на трасі поблизу смт Криве Озеро. Чоловік підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу (“порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб”)”, – ідеться в повідомленні.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Як відомо, 20 липня, приблизно о 5-й годині ранку, біля Кривого Озера сталося зіткнення рейсового мікроавтобуса Volkswagen, що прямував за маршрутом Одеса-Гомель, із білоруською реєстрацією, та вантажівки, яка стояла з правого боку проїжджої частини. Внаслідок ДТП водій та четверо пасажирів мікроавтобуса загинули на місці, ще 12 пасажирів були госпіталізовані. Всі постраждалі – громадяни Білорусі.
Того ж дня було затриманого 42-річного водія вантажівки.
На місці події проведено транспортні експертизи.
Станом на 21 липня дев’ятеро громадян, які постраждали внаслідок аварії, повернулися до Білорусі.

Схожа аварія сталася того ж ранку в Житомирській області – але не в нічний час, а після 10-ї години. Наслідком зіткнення маршрутки та фури стала смерть десяти і травмування ще десяти осіб.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна