Українців попереджають про шахрайські схеми з “Приват24”

Фахівці із кібербезпеки “Приватбанку” повідомили про появу нової шахрайської схеми.

Як повідомляє прес-центр найбільшого банку України, зловмисники використовують підроблені листи про “випадковий” переказ грошей та фейкові сайти, які зовні нагадують веб-сайт сервісу “Приват24”.

Так, деяким клієнтам банку на пошту та через месенджери прийшли листи, в яких ідеться про поповнення карти невідомою особою на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом “Приват24”.

Громадян закликають не відкривати такі повідомлення і не реагувати навіть на найбільш привабливі повідомлення про перекази тисяч гривень.

“Також ні в якому разі не можна вводити свої логін і пароль на підроблених банківських сайтах. Справжній “Приват24″ знаходиться тільки за однією адресою – www.privat24.ua”, – підсумували в установі.

Читайте також:
Попередні акціонери поцупили з Приватбанку 5,5 млрд. доларів,
– розслідування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна