Справа про ромський погром: Мазура із С14 суд відправив під домашній арешт

 

Голосіївський райсуд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт терміном на два місяці координатора націоналістичної організації “С14” Сергія Мазура у справі про знесення табору ромів на Лисій горі у Києві.
Про це повідомили члени “С14” у соцмережах.

Як передає УНІАН, Сергію Мазуру інкримінують статтю про групове хуліганство із заздалегідь приготованою зброєю. Можливий вирок по цій статті – ув’язнення на строк від трьох до семи років.

У залі також були присутні народні депутати Юрій Тимошенко та Ігор Луценко, які просили суд взяти Сергія Мазура на поруки.

Коментуючи рішення суду після засідання, Мазур жартома написав в “Інстаграмі“: “Два місяці посиджу вдома. Мама буде рада. АСАВ!”

Раніше у квартирі родини Сергія Мазура в Борисполі поліція провела обшук. Він наполягає, що це було зроблено незаконно.

За словами Мазура, поліція безпідставно звинувачує його у тому, що під час подій на Лисій горі він при собі ножа та кричав “смерть циганській расі”.
Він вважає справу “політично вмотивованою, щоб показати, що в нас є боротьба з неонацистами, расистами та ксенофобами” та спробою ізолювати його від громадського життя.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 квітня активісти правої організації “C14” розігнали табір ромів на Лисій горі в Голосіївському районі Києва. Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за двома статтями – “навмисне пошкодження майна шляхом підпалу” і “хуліганство”.

Націоналістична організація “С14” не приховувавла, що 21 квітня змусила ромів піти геть із табору на Лисій горі.

Того дня представник “С14” Сергій Мазур розмістив у “Фейсбуці” фото із палаючими наметами із підписом: “Ци…ан на Лисій горі більше немає”.
Поселення там перебувало незаконно і, за словами правих активістів, правоохоронці на це не реагували.

Координатор “С14” Сергій Мазур заявляв: “Вони (роми) не виконали вимогу, лише частина покинула табір у парку. Але після переконливих законних аргументів інші теж вирішили піти з забороненої території”.

“Ми поприбирали за ними майже все сміття, демонтували палатки та безпечно спалили”, – додав він.

Пізніше набуло розголосу відео, на якому видно, як група чоловіків біжить за ромами, серед яких жінки та діти. Нападники при цьому використовували газові балончики.

Група “С14” заперечує присутність своїх активість на цьому відео, та наполягає на тому, що вони знесли вже пустий табір й нікого не били.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна