Українці більш позитивно ставляться до Білорусі, ніж до ЄС та Канади, – соціологія

 

Серед громадян України на підконтрольній території кількість прихильників прозахідної інтеграції значно переважає над кількістю противників цього вектору: за вступ до ЄС – 50%, проти – 28%; за євроатлантичну інтеграцію (вступ до НАТО) – 42%, проти – 35%.
Як інформує “Новинарня“, про це свідчать дані чергового опитування, оприлюдненого соціологічною групою “Рейтинг”.

“За умови вибору між напрямками інтеграції в економічні союзи 42% опитаних підтримують вступ до Європейського Союзу, 36% – за рівновіддаленість від Росії та ЄС.
11% підтримують вступ до Митного союзу [з Росією], ще стільки ж – не визначилися.
При цьому у регіональному розрізі можна спостерігати тенденцію, коли у південних та східних регіонах переважають прихильники рівновіддаленості (40-
45%). Прихильників вступу до Митного Союзу на півдні удвічі менша, аніж прихильників євроінтеграції, а на Сході – їхня кількість майже однакова”, – зазначають соціологи.

За результатами цього ж опитування, найбільш позитивно опитані ставляться до Білорусі (74%), Канади (68%) та Європейського Союзу (68%).

До США позитивно ставляться 58% та 27% – негативно, до СНД – відповідно, 44% та 31%, до Росії – 35% позитивно та 52% негативно.

“До міжнародних організацій ставлення наступне: до ООН позитивно ставляться 58%, негативно – 20%, ОБСЄ – 50% та 26% відповідно, НАТО – 49% та 30%, МВФ – 39% та 35% відповідно.

Чверть опитаних не змогли висловити жодного ставлення до зазначених міжнародних інституцій.

“До західних країн та інституцій відносно краще ставляться на Заході та у Центрі, до Білорусі, СНД та Росії – на Півдні та Сході країни”, – зазначають експерти “Рейтингу”.

Вибіркова сукупність опитування: 3200 респондентів.
Аудиторія дослідження: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення (крім непідконтрольних територій Донбасу і Криму).
Дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 1,7%.
Терміни проведення: 22 червня – 5 липня 2018 року.

Читайте також:
Жоден кандидат у президенти не має більше 10%, до ВР проходять 8 партій,
– соціологія

Тривалі військові дії на Донбасі підтримують 21% українців,
найбільше – виборці Порошенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна