Апеляційний суд відпустив із СІЗО помічника нардепа, який поранив дитину з “травмата”

 

Суд відправив під нічний домашній арешт помічника нардепа Мамчура Олега Шанька, який напідпитку поранив підлітка із травматичного пістолета.
Суд скасував арешт, призначений йому 27 червня.

Як інформує “Українська правда“, відповідна ухвала Апеляційного суду Київської області оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

“Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді домашнього арешту на нічний період доби тривалістю 60 днів, звільнивши його з-під варти”, – вирішила колегія.

Підозрюваний наполягав, що постійний арешт – це “занадто суворий запобіжний захід”, адже не було враховано, що він “раніше не судимий, має вищу освіту, характеризується позитивно, бере активну участь у різних соціальних проектах, має на утриманні двох дітей та матір похилого віку, щиро розкаюється у скоєному, не мав жодного наміру нашкодити потерпілому, обіцяє виконувати усі покладені на нього обов’язки та компенсувати завдану шкоду”.

Адвокати Шанька заявили, також що він не буде переховуватися від органів досудового розслідування та суду. Крім того, підозрюваний нібито не може впливати на потерпілого та свідків, бо вони вже допитані.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 червня у місті Вишневе, що під Києвом, помічник нардепа у стані алкогольного сп’яніння пострілом із “травмата” поранив 14-річного хлопця, який грав на стадіоні у футбол. У поліції дії затриманого кваліфікували як хуліганство.
Як стало відомо, що затриманий – Олег Шанько, помічник народного депутата України Юлія Мамчура (фракція “Народний фронт”).
Мамчур – колишній командир авіаційної бригади ЗСУ з Криму – назвав вчинок ганебним і повідомив про позбавлення Штанька статусу помічника народного депутата на громадських засадах.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна