Працівниця комітету ВР заявила про погрози з боку Пашинського, СБУ розслідує

 

Служба безпеки України (СБУ) розслідуватиме кримінальне провадження за заявою керівника секретаріату комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Тетяни Блистів щодо погроз на її адресу з боку народного депутата і голови цього комітету Сергія Пашинського.

Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє УНІАН.

“Секретар комітету написала на моє ім’я заяву про погрозу фізичної розправи з боку народного депутата. Ця справа зареєстрована і передана за підслідністю до Служби безпеки України”, – сказав Луценко.

“В даному випадку йдеться про достатньо серйозні звинувачення щодо народного депутата”, – наголосив генпрокурор.

За його словами, під час розслідування провадження будуть проведені всі необхідні слідчі дії.

“Сьогодні я мав розмову з керівником слідчого управління СБУ. Коли він прийме матеріали провадження, проведе всі необхідні слідчі дії. Звичайно, це будуть і допити, і перехресні допити і багато інших необхідних речей”, – зауважив Луценко.

“Ми знаємо пана Пашинського, він має достатньо реактивний характер, але в даному випадку, якщо правда те, про що пише заявниця, то це вже не просто емоції”, – наголосив генпрокурор.

“Я маю тільки її заяву, яка не вказує на деталі. Лише вказує на конкретні його слова, які він нібито, з її точки зору, вимовив. Зараз будемо розбиратися, хто є свідками, чим це можна підтвердити. Очні ставки. Я не виключаю детектора брехні в даній ситуації”, – додав він.

При цьому Луценко уточнив, що до завершення канікул у Верховній Раді стане зрозуміло, чи є підстави знімати депутатську недоторканність із Пашинського.

“Думаю, що до завершення канікул у народних депутатів якраз будемо готові дати якусь проміжну відповідь, чи є підстави для зняття депутатської недоторканності з народного депутата”, – зазначив генпрокурор.

Сам Пашинський у коментарі “Українській правді” стверджував, що проти Блистів порушена кримінальна справа про шахрайство, службову підробку та зловживання владою. За словами нардепа, він отримав беззаперечні докази правопорушень.

“Я запросив її до себе, щоб вона пояснила мені ситуацію. У відповідь почув купу бруду. І я все-таки порадив їй написати заяву про звільнення”, – розповів Пашинський.

Обвинувачення проти себе він вважає “лінією захисту” Блистів, запевняє, що говорив з співробітницею комітету стримано.

За словами Пашинського, якщо інформація про справу проти нього підтвердиться, він звертатиметься до ГПУ щодо неправдивого свідчення.

Читайте також:
Редакція “Нового времени” скаржиться на тиск Пашинського після викривальної статті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна