В Одесі комісія перевіряє склади забезпечення ЗСУ, відповідальні різко “похворіли”

 

В Одеському гарнізоні Міністерство оборони почало перевірку у зв’язку з порушенням правил прийому на склади продовольства для військовослужбовців.

Як повідомила прес-служба МОУ, перевірку проводять заступник міністра  Олег Шевчук та комплексна комісія Міноборони за дорученням глави відомства генерала армії Степана Полторака на підставі інформації про неналежне виконання правил прийому продовольчої продукції на склади 46-го Об’єднаного центру забезпечення, розташованого в Одесі, та про інші порушення.

“У зв’язку з цим основною метою інспекції є перевірка фактів порушень службової діяльності посадових осіб 46-го Об’єднаного центру забезпечення ЗС України”, – зазначили в МОУ.

За словами начальника Головного управління розвитку і супроводу матеріального забезпечення ЗСУ Дмитра Марченка, який очолює комісію Міноборони, прийнято рішення перевірити всі окремі центри забезпечення.

Перебуваючи напередодні в 46-му Об’єднаному центрі забезпечення, члени комплексної комісії опечатали продовольчі, речові склади, сховища пально-мастильних матеріалів і перевірили відповідну документацію.

Як зазначив Марченко, зразки продуктів харчування зі складів 46-го центру направлено в незалежну акредитовану лабораторію, яка має встановити їх якість і надати відповідні висновки.

Також перевіряється й інша інформація, зокрема, щодо неналежної якості пально-мастильних матеріалів. Матеріали перевірки будуть направлені до правоохоронних органів.

Як повідомив радник міністра оборони Юрій Бірюков, керівник 46-го Об’єднаного центру забезпечення Євгеній Король пішов на лікарняний.

“Там взагалі погано зі здоров’ям особового складу, невідома хвороба за добу вразила майже весь керівний склад найбільших військових складів на півдні України. Але нічого, у нас нормальні госпіталі, дуже скоро всіх вилікують”, – написав Бірюков у “Фейсбуці”.

Також він нагадав про армійські консерви, “на яких піарилися всі, кому не лінь – від дивних волонтерів до дивних політиків”: управління Марченка вже рік відповідає за якість консервів, отже, з якістю все має бути нормально, “але раз за разом виявлялися огидні екземпляри, знаходили браковані партії”.

Бірюков зазначає, що “сліди” привели на два з чотирьох Об’єднаних центрів забезпечення, де під час позапланової перевірки виявлено тонни бракованої консервації без документів.

Радник наголосив, що в найближчі два тижні весь склад буде “вивернуто навиворіт, від обліку до зарплат, від складів до сертифікатів”.

Читайте також:
“Ще старі не доїли”. Кому в ЗСУ видають нові сухпаї
та який стосунок до армійської каші має “Опоблок”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна