Доба ООС: противник збільшив калібр на Маріупольському напрямку, двоє бійців поранені

 

Протягом доби в п’ятницю, 13 липня, російські окупаційні війська по всій лінії зіткнення 24 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в тому числі два рази – з важкого озброєння.
Про це йдеться в ранковому зведенні прес-центру Об’єднаних сил.

На Луганському, Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках відзначалися поодинокі обстріли з боку противника в районах населених пунктів Кримське, Кряківка, Троїцьке, Новолуганське та Південне. При цьому бойовики застосували по захисниках Новолуганського 82-мм міномет, випустили в бік ОС вісім мін.

“На Донецькому напрямку окупанти продовжили вживати активні провокативні заходи, щоб викликати вогонь у відповідь. Застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю ворог обстріляв позиції українських захисників у районах населених пунктів Мар’їнка, Опитне, Кам’янка та Піски”, – сказано в повідомленні.

На Маріупольському напрямку минулої доби знову обліковано найбільшу кількість обстрілів – 12. Прицільний, провокативний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях ОС біля населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкине та Піщевик.

“Поряд із цим, ворог збільшив калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, з якого обстріляв позиції Об’єднаних сил у районі Водяного. Цього разу у бік наших захисників прилетіло п’ять мін калібром 120 мм”, – наголошують у штабі.

На жаль, унаслідок ворожого вогню на цьому напрямку було поранено двох наших захисників.

За уточненими даними розвідки, протягом доби поранено чотирьох окупантів.

З початку доби 14 липня, до 7:00, бойовики російських окупаційних військ уже чотири рази порушили режим припинення вогню: Із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції українських захисників біля Кримського, Мар’їнки, Талаківки та Гнутового.

Читайте також:
ТКГ в Мінську: позитив від “хлібного перемир’я”
та поліпшення мобільного зв’язку в ОРДЛО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна