Число жертв вибуху на передвиборчому мітингу в Пакистані сягає 130 осіб

оновлено

До 128 осіб зросла кількість жертв вибуху на передвиборчому мітингу а Пакистані, в місті Мастунг у провінції Белуджистан.
Як повідомляє AFP, ще близько 200 людей поранені.

Вибухівку в натовпі у п’ятницю, 13 липня, підірвав терорист-смертник.

Місцеві медіа зазначають, що головною метою нападу міг бути один з кандидатів на майбутніх виборах до парламенту, представник Balochistan Awami Party (BAP) Сірадж Райзані. Його госпіталізували в критичному стані, невдовзі від отриманих ран він помер.

Відповідальність за цей напад взяло угруповання “Ісламська держава”.

Ця атака в Пакистані стала найкривавішою з 2014 року, коли бойовики Талібану напали на школу в місті Пешавар, вбивши понад 150 осіб, переважно дітей.

Раніше цього ж дня, 13 липня, вибух на політичному зібранні стався в місті Банну біля кордону з Афганістаном – там п’ять людей загинули та близько 30 були поранені.

11 липня у Пешаварі стався вибух на мітингу лівої пуштунської Awami National Party (ANP) – 22 людей загинули, ще понад 60 дістали поранення. Відповідальність за напад взяло радикальне ісламістське угруповання “Талібан”.

Вибори до парламенту Пакистану відбудуться 25 липня.

Напруженість у країні посилилася після арешту усунутого прем’єр-міністра Наваза Шаріфа.
Шаріф був заарештований у місті Лахор на сході країни після повернення з Лондона. Перед тим він був засуджений до 10-річного тюремного ув’язнення за звинуваченнями в корупції. Його супроводжував його дочка Маріам. У Лондоні в час оголошення вироку Шаріф і дочка провідували тяжко хвору дружину політика. Маріам, яку засудили до семи років ув’язнення, також була заарештована.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна