Новий голова ДонОДА і силовики виступили проти виборів до тергромад на Донеччині

 

Новий голова Донецької ОДА Олександр Куць, управління СБУ в Донецькій і Луганській областях та штаб Об’єднаних сил з міркувань безпеки виступили проти проведення перших виборів у територіальних громадах на прифронтових територіях.
Як передає “Новинарня“, про це йдеться в повідомленні прес-служби ДонОДА в п’ятницю, 13 липня.

Зазначається, що сьогодні у Краматорську відбулася нарада керівника ОДА Олександра Куця з головами міських, районних та сільських рад щодо проведення виборів.
Під час наради за участі представників ГУ СБУ в регіоні та штабу Об’єднаних сил були обговорені питання призначення та можливість проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів об’єднаних територіальних громад, “розташованих на окремих територіях Донецької області”.

Під час обговорення представники Волноваського району виступили за можливість проведення виборів, констатували в ОДА.

Але заступник командувача ОС Олександр Голоднюк зазначив, що “безпекова ситуація наразі викликає сумніви”.

“Представник Головного управління СБУ у Донецькій та Луганській областях погодився з думкою, що вибори потрібно проводити, але безпека людей важливіша”, – ідеться в повідомленні прес-служби ОДА.

“Врахувавши думку присутніх, голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зазначив, що важливо підтримувати процес добровільного об’єднання, проведення перших виборів у зазначених громадах, але існує складна суспільно-політична обстановка, тому головне не наражати на ризики та забезпечити безпеку населення у громадах Донецької області”, – зазначено в повідомленні.

Як інформувала “Новинарня“, Олександр Куць прийшов на посаду голови Донецької ОДА й ВЦА з керівника Головного управління Служби безпеки України на Донеччині й Луганщині.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна