Україна чекає відповіді РФ щодо обміну 36 політв’язнів 25 липня, – Геращенко

 

Україна очікує відповіді Москви на пропозицію обміняти 36 заарештованих в Україні росіян на утримуваних РФ українських в’язнів на наступному засіданні гуманітарної підгрупи ТКГ 25 липня.
Про це заявила перший заступник голови Верховної Ради, учасниця мінських переговорів Ірина Геращенко.

Ми очікуємо 25 липня офіційної відповіді представників Росії на конкретну й цілком зрозумілу пропозицію: чи готові вони розморозити питання звільнення незаконно утримуваних, чи збираються забрати 36 громадян РФ, які прагнуть повернутися на Родіну, й віддати нам Сущенка, Сенцова, Кольченка, Клиха, Карпюка, Панова, Гриба, інших українців і кримських татар із російських тюрем”, – написала Геращенко у “Фейсбуці” 11 липня за підсумками засідання контактної групи в Мінську.

Вона зазначила, що цього дня підгрупа з гуманітарних питань не збиралася, за рішенням координатора вона збереться 25 липня.

“…Знаю, що РФ і її представники й надалі уникають будь-якої відповіді (щодо обміну утримуваних), блокуючи тим самим питання звільнення українців в російських тюрмах”, – зазначила Ірина Геращенко.

“25 липня в рамках гуманітарної групи і ТКГ ми очікуємо відповіді на конкретні питання: чи потрібні росіянам їх 36 “потіряшок”. І чи збираються вони нарешті віддати нам наших”, – написала перемовниця.

Читайте також:
ТКГ в Мінську: позитив від “хлібного перемир’я”
та поліпшення мобільного зв’язку в ОРДЛО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна