Одеська школярка, яка рятувала дітей на пожежі в таборі “Вікторія”, вступила до правої партії

 

Молода одеситка Катерина Ной, яка у вересні 2017 року врятувала велику групу дітей під час пожежі в таборі “Вікторія”, вступила до лав правої партії “Національний корпус”.
Як передає “Новинарня“, про це повідомив одеський осередок “Нацкорпусу” в соцмережах.

“…Усі одесити пам’ятають пожежу в таборі “Вікторія”. Тоді дівчинка на ім’я Катерина героїчно витягла з вогняного пекла вісім (!!!) маленьких діточок. Від сьогодні офіційно заявляємо, що Катерина Ной – дівчинка, яка відзначена орденом президента за врятовані життя, дівчинка, яка, ризикуючи собою, пішла у вогонь, отримавши чисельні опіки дихальних шляхів – стала членом партії “Національний корпус”, – ідеться в повідомлення на сторінці “Національний корпус – Одеса” в “Інстаграмі” в четвер, 12 липня.

Опубліковано також два фото Катерини, на одному з яких вона – у футболці з символікою “Нацкорпусу”.

“Дякуємо Катерині за те, що стала до наших лав, зичимо наснаги та енергійності, і сподіваємося на плідну працю в лавах нашої партії”, – додали в парторганізації.

Як повідомляла “Новинарня“, велика пожежа в одеському таборі “Вікторія” сталася в ніч на 16 вересня 2017 року.Трагедія сталася через несправність електромережі й сигналізації, а також відсутність води у пожежній водоймі.
Загинуло троє дітей. Жертв могло бути значно більше, але двоє школярів – 13-річний Максим Тихончук і 16-річна на той час Катя Ной – разом врятували 23 дітлахів.

“…Я побачила, що сусідній корпус горить не тільки всередині, а й зовні… Я побігла в кімнати на першому поверсі. Вогонь уже був всюди. Горіло все: стіни, стеля… У той момент я взагалі не думала про те, що можу отримати опіки. Дуже боялася за дітей і розуміла, що повинна якнайшвидше вивести всіх на вулицю. Але більшість хлопців міцно спали. Вони не чули ні тріску руйнується будівлі, ні криків. Я почала їх будити, але вони все одно не прокидалися. Напевно, встигли надихатися димом… Я стягувала їх із ліжок, брала на руки і сплячими виносила на вулицю… Виносила їх по черзі. Як тільки потрапляла на вулицю, вдихала якомога більше свіжого повітря, а заходячи назад у будівлю, видихала”, – розповідала Катерина журналістам.

1 червня 2018 року, з нагоди Дня захисту дітей, Катерина Ной – учениця Одеської загальноосвітньої школи №120 I-III ступенів – указом президента була нагороджена медаллю “За врятоване життя”.

Читайте також:
Голова штабу “Нацкорпусу” Родіон Кудряшов: Те, що ми будуємо – це феномен

Порошенко закликав припинити прояви антисемітизму в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна